Výroba sýrů, online kurz, kupon s doručením
Detailní popis produktu
NEJOBSÁHLEJŠÍ KURZ, DÍKY KTERÉMU VYROBÍTE SÝRY, JOGURTY I ZÁKYSY PRO ZDRAVÍ
Co v něm najdete za lekce?
-
1Výrobní náčiníV této lekci se seznámíte s různými druhy náčiní, které budete potřebovat pro výrobu sýrů. Naučíte se, jak správně používat sýrařské nože, lžíce, naběračky a další základní nástroje.
-
2Výrobní pomůcky - hrnec a vodní lázeňTato lekce vás naučí, jak správně používat hrnec a vodní lázeň pro kontrolu teploty mléka během sýrařského procesu. Dozvíte se, jak udržovat stabilní teplotu a proč je to důležité.
-
3Výrobní pomůcky - formyV této lekci se dozvíte o různých typech forem, které se používají při výrobě sýrů. Naučíte se, jak vybrat správnou formu pro různé druhy sýrů a jak je správně používat.
-
4Výrobní pomůcky - plachetkyTato lekce vás seznámí s použitím plachetek při výrobě sýrů. Naučíte se, jak plachetky správně používat pro odvodnění a formování sýra.
-
5Kultury a jejich dávkováníV této lekci se naučíte o různých typech sýrařských kultur a jak je správně dávkovat. Dozvíte se, jak kultury ovlivňují chuť a texturu sýra.
-
6Syřidlo - test a výpočetTato lekce vás naučí, jak správně testovat a vypočítat množství syřidla potřebného pro výrobu sýra. Dozvíte se, jak syřidlo ovlivňuje proces srážení mléka.
-
7Syřidlo a CaCl2 - aplikaceV této lekci se dozvíte, jak správně aplikovat syřidlo a chlorid vápenatý (CaCl2) při výrobě sýra. Naučíte se, jak tyto látky ovlivňují strukturu a konzistenci sýra.
-
8Solný roztok - výrobaTato lekce vás naučí, jak správně připravit solný roztok pro solení sýrů. Dozvíte se, proč je solení důležité a jak ovlivňuje chuť a trvanlivost sýra.
-
9Hustoměr a měření solného roztokuV této lekci se naučíte, jak používat hustoměr pro měření koncentrace solného roztoku. Dozvíte se, jak správně měřit a upravovat solný roztok.
-
10Solení sýrů - způsobyTato lekce vás seznámí s různými způsoby solení sýrů. Naučíte se, jak solit sýry suchým solení, solným roztokem a dalšími metodami.
-
11LisováníV této lekci se naučíte, jak správně lisovat sýry. Dozvíte se, jak lisování ovlivňuje texturu a tvar sýra a jaké nástroje k tomu potřebujete.
-
12Zrání a ošetřování sýrůTato lekce vás naučí, jak správně nechat sýry zrát a jak je během zrání ošetřovat. Dozvíte se, jaké jsou ideální podmínky pro zrání a jak ovlivňují konečný produkt.
-
13Hygiena a sanitaceV této lekci se dozvíte o důležitosti hygieny a sanitace při výrobě sýrů. Naučíte se, jak udržovat čistotu a zabránit kontaminaci sýra.
-
14Tepelné ošetření mlékaTato lekce vás naučí, jak správně tepelné ošetřovat mléko před sýrařským procesem. Dozvíte se, jak pasterizace a další metody ovlivňují kvalitu mléka.
-
15Výrobní postup obecněV této lekci se seznámíte s obecným výrobním postupem při výrobě sýrů. Naučíte se, jaké jsou jednotlivé kroky a jak je správně provádět.
-
16Srážení pomocí bakteriíTato lekce vás naučí, jak srážet mléko pomocí bakterií. Dozvíte se, jaké bakterie použít a jak tento proces ovlivňuje chuť a texturu sýra.
-
17Srážení pomocí dodané kyselinyV této lekci se dozvíte, jak srážet mléko pomocí dodané kyseliny. Naučíte se, jaké kyseliny použít a jak tento proces ovlivňuje výsledný produkt.
-
18Měkký sýrTato lekce vás naučí, jak vyrábět měkké sýry. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu měkkých sýrů.
-
19Polotvrdý sýr nelisovanýV této lekci se naučíte, jak vyrábět polotvrdé nelisované sýry. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro tento typ sýra.
-
20Polotvrdý sýr čedarového typuTato lekce vás naučí, jak vyrábět polotvrdé sýry čedarového typu. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu čedaru.
-
21Polotvrdý sýr holandského typuV této lekci se naučíte, jak vyrábět polotvrdé sýry holandského typu. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu těchto sýrů.
-
22Tvrdý sýrTato lekce vás naučí, jak vyrábět tvrdé sýry. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu tvrdých sýrů.
-
23Syrovátkový sýrV této lekci se naučíte, jak vyrábět syrovátkové sýry. Dozvíte se, jak využít syrovátku a jaké jsou specifické techniky pro tento typ sýra.
-
24Tažený sýrTato lekce vás naučí, jak vyrábět tažené sýry. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu tažených sýrů, jako je mozzarella.
-
25Jogurty a zakysaná mlékaV této lekci se naučíte, jak vyrábět různé druhy jogurtů a zakysaných mlék. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu těchto zdraví prospěšných mléčných výrobků.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář



