Výroba sýrů, online kurz, kupon s doručením

Neohodnoceno
5 950 Kč / ks
Skladem (9 ks)
Můžeme doručit do:
22.12.2025
Možnosti doručení

Objevte tajemství tradiční výroby sýrů v pohodlí domova! Náš online kurz vás provede celým procesem – od výběru surovin až po finální zrání. Kurz je dostupný ihned po zaplacení a umožní vám naučit se osvědčené techniky vlastním tempem.

Proč právě u nás? Pokud vás fascinuje mytologie a návrat k tradičním řemeslům, výroba sýra vám přiblíží prastaré znalosti našich předků. Spojte moderní dovednosti s historickou moudrostí a vytvořte si vlastní sýry inspirované tradicemi!

Detailní informace

Detailní popis produktu

NEJOBSÁHLEJŠÍ KURZ, DÍKY KTERÉMU VYROBÍTE SÝRY, JOGURTY I ZÁKYSY PRO ZDRAVÍ

 

Co v něm najdete za lekce?

 

  • 1
    Výrobní náčiní
    V této lekci se seznámíte s různými druhy náčiní, které budete potřebovat pro výrobu sýrů. Naučíte se, jak správně používat sýrařské nože, lžíce, naběračky a další základní nástroje.
  • 2
    Výrobní pomůcky - hrnec a vodní lázeň
    Tato lekce vás naučí, jak správně používat hrnec a vodní lázeň pro kontrolu teploty mléka během sýrařského procesu. Dozvíte se, jak udržovat stabilní teplotu a proč je to důležité.
  • 3
    Výrobní pomůcky - formy
    V této lekci se dozvíte o různých typech forem, které se používají při výrobě sýrů. Naučíte se, jak vybrat správnou formu pro různé druhy sýrů a jak je správně používat.
  • 4
    Výrobní pomůcky - plachetky
    Tato lekce vás seznámí s použitím plachetek při výrobě sýrů. Naučíte se, jak plachetky správně používat pro odvodnění a formování sýra.
  • 5
    Kultury a jejich dávkování
    V této lekci se naučíte o různých typech sýrařských kultur a jak je správně dávkovat. Dozvíte se, jak kultury ovlivňují chuť a texturu sýra.
  • 6
    Syřidlo - test a výpočet
    Tato lekce vás naučí, jak správně testovat a vypočítat množství syřidla potřebného pro výrobu sýra. Dozvíte se, jak syřidlo ovlivňuje proces srážení mléka.
  • 7
    Syřidlo a CaCl2 - aplikace
    V této lekci se dozvíte, jak správně aplikovat syřidlo a chlorid vápenatý (CaCl2) při výrobě sýra. Naučíte se, jak tyto látky ovlivňují strukturu a konzistenci sýra.
  • 8
    Solný roztok - výroba
    Tato lekce vás naučí, jak správně připravit solný roztok pro solení sýrů. Dozvíte se, proč je solení důležité a jak ovlivňuje chuť a trvanlivost sýra.
  • 9
    Hustoměr a měření solného roztoku
    V této lekci se naučíte, jak používat hustoměr pro měření koncentrace solného roztoku. Dozvíte se, jak správně měřit a upravovat solný roztok.
  • 10
    Solení sýrů - způsoby
    Tato lekce vás seznámí s různými způsoby solení sýrů. Naučíte se, jak solit sýry suchým solení, solným roztokem a dalšími metodami.
  • 11
    Lisování
    V této lekci se naučíte, jak správně lisovat sýry. Dozvíte se, jak lisování ovlivňuje texturu a tvar sýra a jaké nástroje k tomu potřebujete.
  • 12
    Zrání a ošetřování sýrů
    Tato lekce vás naučí, jak správně nechat sýry zrát a jak je během zrání ošetřovat. Dozvíte se, jaké jsou ideální podmínky pro zrání a jak ovlivňují konečný produkt.
  • 13
    Hygiena a sanitace
    V této lekci se dozvíte o důležitosti hygieny a sanitace při výrobě sýrů. Naučíte se, jak udržovat čistotu a zabránit kontaminaci sýra.
  • 14
    Tepelné ošetření mléka
    Tato lekce vás naučí, jak správně tepelné ošetřovat mléko před sýrařským procesem. Dozvíte se, jak pasterizace a další metody ovlivňují kvalitu mléka.
  • 15
    Výrobní postup obecně
    V této lekci se seznámíte s obecným výrobním postupem při výrobě sýrů. Naučíte se, jaké jsou jednotlivé kroky a jak je správně provádět.
  • 16
    Srážení pomocí bakterií
    Tato lekce vás naučí, jak srážet mléko pomocí bakterií. Dozvíte se, jaké bakterie použít a jak tento proces ovlivňuje chuť a texturu sýra.
  • 17
    Srážení pomocí dodané kyseliny
    V této lekci se dozvíte, jak srážet mléko pomocí dodané kyseliny. Naučíte se, jaké kyseliny použít a jak tento proces ovlivňuje výsledný produkt.
  • 18
    Měkký sýr
    Tato lekce vás naučí, jak vyrábět měkké sýry. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu měkkých sýrů.
  • 19
    Polotvrdý sýr nelisovaný
    V této lekci se naučíte, jak vyrábět polotvrdé nelisované sýry. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro tento typ sýra.
  • 20
    Polotvrdý sýr čedarového typu
    Tato lekce vás naučí, jak vyrábět polotvrdé sýry čedarového typu. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu čedaru.
  • 21
    Polotvrdý sýr holandského typu
    V této lekci se naučíte, jak vyrábět polotvrdé sýry holandského typu. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu těchto sýrů.
  • 22
    Tvrdý sýr
    Tato lekce vás naučí, jak vyrábět tvrdé sýry. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu tvrdých sýrů.
  • 23
    Syrovátkový sýr
    V této lekci se naučíte, jak vyrábět syrovátkové sýry. Dozvíte se, jak využít syrovátku a jaké jsou specifické techniky pro tento typ sýra.
  • 24
    Tažený sýr
    Tato lekce vás naučí, jak vyrábět tažené sýry. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu tažených sýrů, jako je mozzarella.
  • 25
    Jogurty a zakysaná mléka
    V této lekci se naučíte, jak vyrábět různé druhy jogurtů a zakysaných mlék. Dozvíte se, jaké jsou specifické techniky a postupy pro výrobu těchto zdraví prospěšných mléčných výrobků.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola